Auto spuiten met verf op waterbasis

Auto spuiten met autoverf op waterbasis

Gaat u het auto spuiten laten doen, of dit gewoon zelf te doen? Gebruik dan vooral verf op waterbasis! Tegenwoordig gebruikt bijna elk professioneel schadebedrijf verf op waterbasis om auto’s te lakken. Het is niet alleen fijner om te verwerken, het is minder schadelijk voor de gezondheid en ook nog eens goed voor het milieu. Vaak kan dit ook nog eens schelen in de portemonnee.

Auto spuiten met spuitbussen op waterbasis

Wilt u een klein stukje van uw auto spuiten, dan doet u dit waarschijnlijk met een spuitbus. Ook hier zijn varianten op waterbasis voor beschikbaar, maar let op! er is veel kwaliteitsverschil in merken. De verf uit spuitbussen op waterbasis van de action zou ik persoonlijk niet aanraden. Maar varianten van 3M krijgen vaak goede reacties en zijn dan ook gewoon aan te raden. Het is vrij goedkoop per spuitbus en het spuiten is zeer eenvoudig te leren. Een van de vele voordelen van het auto spuiten met verf op waterbasis uit een spuitbus is dat de verf erg snel droogt, en u sneller een tweede of derde laag kunt aanbrengen. Dit kan u een hoop laten schelen in tijd.

Blanke lak op waterbasis

Als de auto is gespoten met een primer en een kleur lak op waterbasis, is het natuurlijk tijd om als laatste de blanke lak op waterbasis te gaan spuiten. Het is erg belangrijk dat u ook blanke lak op waterbasis gaat gebruiken over verf op terpentinebasis. Het geval is dat de verf anders niet goed wil hechten en de blanke lak er vanaf gaat bladeren. Een heel bekend merk om tegebruiken als blanke lak op waterbasis is Sikkens. Let op, vraag eerst goed na of u de verf kunt gebruiken als u een andere verf voor de kleur heeft gebruikt!